Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Locals buits adherits a la campanya 'Aixequem les persianes'

Busques un local pel teu negoci?

Vine a visitar els locals disponibles al poble

Estan plens d’oportunitats!

La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l'any 2007 per impulsar l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un Pla de Barris.

L’any 2012 bona part d’aquests ajuntaments veuen necessari dinamitzar els locals buits dels nuclis antics i dels barris en general per recuperar la continuïtat comercial i la centralitat de manera que els carrers comercials tornin a ser un referent social i un motor d’activitat econòmica i també cultural. Amb aquesta finalitat un grup de 12 ajuntaments amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat posen en marxa la primera campanya de dinamització dels locals buits dels municipis de la Xarxa de Barris amb Projectes.

L’acció anual que es proposen dur a terme comunament sota el lema “Aixequem les persianes” consisteix a obrir les portes de tots els locals buits que s’hi han adherit, en els eixos comercials escollits pels ajuntaments, en un data concreta del mes d’octubre. En d’altres casos s’obren alguns aparadors de nou per exposar-hi productes d’artesans i artistes, o bé, d’altres comerços, a fi d’aconseguir cridar l’atenció sobre el local disponible i alhora fer publicitat d’un comerç o artesà establert.

En alguns municipis participants aquesta obertura de locals s’emmarca dins de campanyes més àmplies i de major durada temporal que inclouen rutes culturals, exposicions d’art i artesania, disseny, degustacions de vins, olis, formatges, cuina, etc.

A Roda de Ter hem volgut anar més lluny i oferir una continuïtat a aquesta iniciativa. Per això, i per la necessitat detectada en alguns emprenedors atesos en el Servei de Promoció Econòmica que demanaven informació sobre locals on poder ubicar la seva futura activitat hem decidit crear aquesta “Borsa de locals disponibles al poble”.

La nota més positiva fins al moment d’aquesta campanya en el cas de Roda de Ter ha estat que al posar- nos en contacte amb tots els propietaris de locals disponibles que ens constaven, aproximadament un 10% han estat ocupats en les darreres setmanes o ho seran altra vegada en els propers mesos.

Us animem a participar tant si sou propietaris d’un local disponible com si sou emprenedors d’algun projecte nou. Per obtenir més informació poseu-vos en contacte amb les oficines municipals de Can Vinyets, plaça Major, 10, al telèfon 93.854.03.77 o per correu electrònic a l'adreça alberchvn@rodadeter.cat.


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: